Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΣΥΡΙΖΑ






Για την πλήρη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ, τα προεκλογικά φυλλάδια αλλά και όλα τα νέα από την μεγάλη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών: www.syriza.gr

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί στην ανοικτή συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές την Δευτέρα 11 Μαίου στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά στις 7:30μ.μ.
Θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ενώ θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Ελένη Σωτηρίου.Θα παρουσιαστεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.


ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Όλοι και όλες στην μεγάλη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
11 ΜΑΙΟΥ, 7:30 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ(ΑΡΕΝ)


Με τους Φοιτητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα και την Αριστερή ΕνότηταΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ-ΤΡΙΑ
Οι φοιτητικές εκλογές πλησιάζουν! Αφίσες, προεκλογικά φυλλάδια, συζητήσεις σε κάθε σχολή. Όλα αυτά δικαιολογημένα μπορεί να γεμίζουν πολλούς φοιτητές με απορίες. Προς τι όλος αυτός ο χαμός; Και τώρα τι κάνουμε;
Η αλήθεια, είναι πως θα ακούσουμε πολλές απαντήσεις, αυτές τις μέρες. Κάποιοι θα ισχυριστούν πως οι φοιτητικές εκλογές είναι η πιο σημαντική στιγμή των φοιτητών, άλλοι πως μόνο αν τους ψηφίσεις θα αλλάξει η ζωή σου και άλλοι θα μας καλούν στο μαγικό κόσμο των πάρτι, των εκδρομών κλπ. Η κυβέρνηση πάλι θα περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα, για να μας ανακοινώσει κατόπιν για μια ακόμα φορά, ότι η πολιτική της στη παιδεία επιβεβαιώνεται. Εμείς, οι Φοιτητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα(Φ.Ε.Σ) που συμμετέχουμε στην Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ), έτσι για αλλαγή, καλούμε κάθε συμφοιτητή-τρια να αγωνιστεί μαζί μας, για να αλλάξουμε ΜΑΖΙ το πανεπιστήμιο και τη ζωή μας. Γιατί; Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας. Μια άγρια επίθεση εξελίσσεται εις βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας, με πρόφαση την οικονομική κρίση. Στην παιδεία πιο συγκεκριμένα η επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο συνεχίζεται, με την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο, την υποχρηματοδότηση αλλά και την προσπάθεια κατάργησης του ασύλου. Δεν είναι όλα μαύρα όμως. Ας θυμηθούμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν ξεσπάσει μεγάλοι αγώνες της νεολαίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, με κεντρικό σύνθημα:
« Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας». Και φυσικά πως μπορούμε να ξεχάσουμε ότι οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται λίγους μόλις μήνες μετά την εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη.
Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν, στις φετινές εκλογές δεν πάμε απλά να ψηφίσουμε, αλλά να στείλουμε μήνυμα. Μήνυμα ότι απορρίπτουμε και πολεμάμε τα σχέδια της κυβέρνησης, ότι μαυρίζουμε τη ΔΑΠ, τη παράταξη της Ν.Δ, ότι δεν εμπιστευόμαστε την ΠΑΣΠ, και ότι στηρίζουμε Αριστερά. Όχι όμως μια αριστερά που καταδικάζει τους αγώνες μας, αλλά την αριστερά του κινήματος, της ενότητας, των καταλήψεων, του κοινού αγώνα με τους καθηγητές αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Γιαυτό στις 13 Μάη καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να στηρίξει Αριστερή Ενότητα και όχι μόνο…

Συμμετοχή στα ψηφοδέλτια μας
Η συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο, είναι ένας ακόμα τρόπος για να δείξει ο καθένας από μας ότι στηρίζει κάποιες ιδεές, δράσεις, πρωτοβουλίες μιας συγκεκριμένης παράταξης. Τα ψηφοδέλτια της ΑΡΕΝ, χωράνε οποιον-α παλεύει για δημόσια και δωρεάν παιδεία, όποιον-α συμμετείχε στη εξέγερση του Δεκέμβρη και ψάχνει την αγωνιστική συνέχεια, κάθε αντιρατσιστή, αντιφασίστα, αντισεξιστή, κάθε φοιτητή-τρια που είναι ενάντια στο πόλεμο, την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και κάθε ένα που «κάτι» δεν του αρέσει σε όλα αυτά που βλέπει γύρω του και που θέλει «κάτι» να κάνει.
Όμως η συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο δεν είναι μόνο συμβολική.
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει το δημόσιο πανεπιστήμιο, χρειαζόμαστε εκπροσώπους σε κάθε σχολή, σε κάθε τμήμα που θα παλεύουν για την κατάργηση του νόμου πλαίσιο, για δωρεάν συγγράμματα, και για κάθε πρόβλημα που αφορά την καθημερινότητα του φοιτητή, που θα οργανώνουν γενικές συνελεύσεις, θα προτείνουν αγωνιστικά ψηφίσματα και θα προσπαθούν να χτίσουν ένα μέτωπο φοιτητών-καθηγητών. Κυρίως όμως χρειαζόμαστε μια αριστερά που θα δρα άμεσα για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αφορά τη καθημερινότητα μας. Που θα λειτουργεί σαν ασπίδα για τα δικαιώματά μας. που θα παίρνει αγωνιστικές και ενωτικές πρωτοβουλίες, που θα διαδίδει τις ιδέες της αριστεράς με πιο εναλλακτικούς τρόπους από τους συνηθισμένους. (θέατρο, μουσική κλπ)
Για όλους αυτούς τους λόγους, σε καλούμε να συμμετέχεις στα ψηφοδέλτια της ΑΡΕΝ με τους Φοιτητές-τριες Ενάντια στο Σύστημα, να το προτείνεις σε κάθε συμφοιτητή-τρια και να παλέψεις μαζί μας, για το δυνάμωμα της ΑΡΕΝ στις 13 Μάη.

Να δυναμώσει η φωνή των Φοιτητών-τριων Ενάντια στο Σύστημα
Οι Φ.Ε.Σ μετά από δύο χρόνια λειτουργίας της ΑΡΕΝ συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την ενίσχυση, την αποτελεσματικότητα της, την επέκταση της σε άλλες σχολές και για ακόμα πιο ριζοσπαστική πολιτική. Επιμένουμε στην απεύθυνση της ΑΡΕΝ για κοινή δράση με τους καθηγητές αλλά και για κοινούς αγώνες με όλους τους εργαζόμενους, όπως είναι το διοικητικό προσωπικό και οι καθαρίστριες στις σχολές μας. Οι Φ.Ε.Σ προσπαθούμε όχι απλά να στηρίζουμε έναν αγώνα όταν ξεσπάει αλλά να μπαίνουμε μπροστά ακόμα και στην οργάνωση των πιο μικρών αγώνων σε κάθε τμήμα, σε κάθε σχολή. Και φυσικά φέρνουμε στις σχολές τις ιδέες ενάντια στο σεξισμό, το ρατσισμό, το πόλεμο. Σε καλούμε να στηρίξεις τις ομάδες μας, με όποιο τρόπο μπορείς, για να δυναμώσουν αυτές οι ιδέες μέσα στις σχολές.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι εκλογές κρατάνε μόνο μια μέρα. Είναι ένα πολύ μικρό επεισόδιο σε μια πολύ μεγάλη διαδικασία. Γιαυτό πάνω από όλα σε καλούμε πριν αλλά κυρίως μετά τις εκλογές, να παλεύουμε μαζί καθημερινά, σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε σχολή, στους δρόμους, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να ανατρέψουμε το τοπίο, να αλλάξουμε τον κόσμο


Στις 13 Μαή στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΑΡΕΝ, την παράταξη της ριζοσπαστικής αριστεράς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Όχι στην εφαρμόγή του νόμου-πλάισίου της ΝΔ για τα πανεπιστήμια!Υπεράσπιση του άρθρου 16-Όχι στην εφαρμογή της αναγνώρισης των κολλεγίων!Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ!Υπεράσπιση του ακαδημαικού ασύλου και όλων των ακαδημαικών ελευθεριών!