Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2009

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ένας χρόνος από τη δολοφονία
του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Ένας χρόνος από το αυθόρμητο, μαζικό, πανελλαδικό ξέσπασμα της Νεολαίας. Μια εξέγερση εναντίον αυτών που δολοφόνησαν και εναντίον όλων εκείνων που κάνουν τη ζωή των νέων αβίωτη από την αδικία, την ανασφάλεια, τις διακρίσεις και την καταστολή.
Το πολιτικό σύστημα, το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο προσπάθησε να ακυρώσει στη συνείδηση της κοινωνίας την εξέγερση των νέων, επιχείρησε να συκοφαντήσει τον αγώνα τους αποδίδοντας τους σκοτεινά ελατήρια και προθέσεις. Τους φοβήθηκαν.
Τότε και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η Νεολαία έχει λόγους που εξεγείρεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. Ιδιαίτερα σήμερα που οι νέοι και οι νέες είναι τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι εκείνοι που πληρώνουν την οικονομική κρίση με μαζική ανεργία, με μισθούς πείνας των 500 και 600 ευρώ, με εργασιακή ανασφάλεια, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από το νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα. Υποσχέσεις που ξεχνιούνται μόλις γίνουν κυβέρνηση και αντικαθίστανται από την κρατική καταστολή, την επιτήρηση, την αστυνομική βία. Χθες η ΝΔ, σήμερα το ΠΑΣΟΚ
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο. Το κάναμε πέρυσι θα το επαναλάβουμε και φέτος. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου , υποστηρίζουμε την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/12, 1:30 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12, ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ,12 μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι ΑΣτις 13/10/2009 στην εταιρεία <<ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ& ΥΙΟΙ ΑΒΕΕ>> υπήρξε ένα εργατικό ατύχημα που κατέληξε σε θάνατο. Γι αυτό έγινε γνωστό.
Λίγες μέρες νωρίτερα ένας άλλος εργάτης έπεσε με βαρύ μηχάνημα (ονομαζόμενο ΤΑΠΕΡ), και ευτυχώς δεν σκοτώθηκε. Κανείς δεν έμαθε τίποτα.
Πόσα άραγε εργατικά ατυχήματα που αντιμετωπίζονται δια της σιωπής, λόγω του φόβου της απόλυσης, γίνονται σ’ αυτήν την εταιρεία; Είναι αλήθεια ότι οι εργάτες εκβιάζονται με απολύσεις εάν δεν βγάζουν μεγαλύτερη παραγωγή; Είναι αλήθεια ότι υπερβαίνουν το ωράριό τους χωρίς να πληρώνονται; Είναι αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι φοβούνται να μιλήσουν για τα εργασιακά τους προβλήματα;
Απ΄όσο γνωρίζουμε οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από την δράση κάποιου σωματείου (λόγω τρομοκράτησής τους από την εταιρεία).
Τι ενέργειες έχουν κάνει για όλα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω,
Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας
Ο Δήμος Σαλαμίνας που εισπράττει από την εταιρεία ανταποδοτικά τέλη
Η Νομαρχία Πειραιά που γνωμοδότησε υπέρ της επέκτασης της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της εταιρίας (λατομείο-έτοιμο μπετόν)
Η Περιφέρεια που ενέκρινε την επέκτασή της,
ώστε να διασφαλίζονται οι σωστές συνθήκες εργασίας στην αναφερόμενη εταιρεία;
Πως θα διασφαλισθεί και από ποιόν η εξάλειψη του εργασιακού μεσαίωνα σ’αυτήν;
Πως θα διασφαλισθεί η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων;
ΖΗΤΑΜΕ να ελεγχθούν και διερευνηθούν οι συνθήκες εργασίας, ασφάλειας και υγιεινής.
ΖΗΤΑΜΕ να πάρουν θέση άμεσα όλοι οι πιο πάνω εμπλεκόμενοι φορείς και οι βουλευτές της Β’ Πειραιά.


Σαλαμίνα 29/11/2009Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ