Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ!

Εντυπωσιακή κινητοποίηση μαθητών έγινε την Δευτέρα 8/12 στην Σαλαμίνα από μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων της περιοχής ενάντια στην αστυνομική βία και διαμαρτυρία για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από ειδικό φρουρό τη ΕΛ.ΑΣ. Πάνω από 500 μαθητές συμμετείχαν στην πορεία που γέμισε όλη την παραλία τής πόλης από νεανικές φωνές διαμαρτυρίας και οργής για την δολοφονία του νεαρού παιδιού.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
















4ωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας με την συμπαράσταση πολιτών του νησιού. Οι εργαζόμενοι διατράνωσαν μαζί με τους πολίτες την διαμαρτυρία για τα τεράστια κενά που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας αλλά και για την πλήρη αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Επιπρόσθετα ειδική μνεία έγινε για τον 15ο χρονο Αλέξη που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό φρόυρό. Αυτή η κινητοποίηση των εργαζομένων ήταν προειδοποιητική, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείο Υγείας, θα υπάρξουν και άλλες κινητοποιήσεις για να καλυφθούν αυτά τα τραγικά κενά.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επόμενη κινητοποίηση χρειάζεται να στηρίξουν και άλλοι κάτοικοι της Σαλαμίνας αφού τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας αφορούν την υγεία μας και μας αφορούν όλους!!

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΑ!

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη στα Εξάρχεια μετά από διαπληκτισμούς, 2 ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ. δολοφόνησαν αναίτια εν ψυχρώ 15χρονο μαθητή! Οι πρώτες προσπάθειες της ΕΛΑΣ και των καθεστωτικών ΜΜΕ να συγκαλύψουν την στυγερή δολοφονία, μιλώντας για δήθεν «επίθεση» που δέχτηκε το περιπολικό, έχουν ήδη αρχίσει να καταρρέουν από τις καταθέσεις των αυτoπτών μαρτύρων που μιλούν για δολοφονία εν ψυχρώ.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που όπλισε τα χέρια του δολοφόνου αστυνομικού και φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας. επί χρόνια η ελληνική αστυνομία αφήνεται ασύδοτη και ανεξέλεγκτη να συλλαμβάνει και να βασανίζει φοιτητές, εργαζόμενους και μετανάστες, όταν σε κάθε διαδήλωση βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με την πιο ωμή βία και τόν κρατικό αυταρχισμό, όταν περιστατικά τύπου "ζαρντινιέρας" μένουν ατιμώρητα, η σημερινή δολοφονία μπορεί να ιδωθεί μόνο ως προμελετημένο έγκλημα, με ενόχους το ελληνικό κράτος και τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Η καταστολή δεν είναι η μόνη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ προς το λαικό κίνημα. Συνδέεται άρρηκτα με τις επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα, στην οικονομία, στην Παιδεία, στην Υγεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην καταπάτηση ατομικών και συλλογικών ελευθεριών στην εμφάνιση του ρατσισμού και του εθνικισμού.
Η κυβέρνηση στριμωγμένη από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας αντιδρά δολοφονώντας νέα παιδιά. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό το έγκλημα δυναμώνοντας την πάλη μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!