Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ!

Σήμερα το μεσημέρι μετά από πετυχημένη πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ απετράπη ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας κατοίκου του Δήμου Καισαριανής από τη τράπεζα Millenium.Στην παρέμβαση συμμετείχαν κινήσεις πολιτών της περιοχής ,η τοπική δημοτική αρχή και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός.Ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της Καισαριανής με την έντονη παρουσία της νεολαίας και των κατοίκων, η οποία κατέληξε σε κατάληψη της τράπεζας Millenium Καισαριανής.

Με αγώνες και δράσεις μόνο μπορούμε να σταματήσουμε την ληστρικότητα των τραπεζιτών και των καπιταλιστών που θέλουν να μας καταστήσουν θύματα μίας οικονομικής κρίσης που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ....

Εκοντάδες νεκροί στην Αφρική από έλλειψη πόσιμου νερού και από επιδημίες χολεράς το 2008?Στην Ζιμπάμπουε εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν από έλλειψη νερού και επιδημίων χολέρας. Την ίδια ώρα παγκόσμιες κυβερνήσεις τροφοδοτούν με δισεκατομμύρια ευρώ πολέμους σε όλο τον κόσμο και καλύπτουν τις ζημιές πολυεθνικών και τραπεζών.
Link: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=963343&lngDtrID=245

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Άρχισαν οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαλαμίνας. Έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ πολιτών της Σαλαμίνας για να ξανάλειτουργήσει μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια για τον πολιτισμό της Σαλαμίνας. Επόμενη συνάντηση την Κυριακή 7/12 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας(πλησίον super market Κανάκη στην παραλία της Σαλαμίνας) στις 5 μ.μ.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας ανακοινώσαν ότι από τις 8/12 ξεκινούν κινητοποιήσεις για τα απαράδεκτα κενά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 2 χρόνια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και του προσωπικού. Τα κενά πραγματικά θέτουν εν αμφιβόλω την λειτουργία του Κέντρου αφού υπάρχουν 9 οργανικές κενές θέσεις ιατρών(4/13) ενώ και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι τραγικές(δεν υπάρχει ζεστό νερό, ούτε καν γάντια μιας χρήσης!). Παρόλα αυτά το Κέντρο Υγείας συνεχίζει να λειτουργεί λόγω των υπεράνθρωπων προσπαθείων του προσωπικού σώζοντας ζωές. Οι εκκλήσεις των εργαζομένων προς τους αρμόδιους φορείς ήταν συνεχείς αλλά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αδιαφόρησε πλήρως. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας αφού η εγκληματική αυτή πολιτική του Υπουργείου Υγείας μας επηρεάζει όλους!ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!